Forum dyskusyjne miłośników serialu "BrzydULA"
Nie jesteś zalogowany.
Witam po mojej dość długiej nieobecności
Nie porzuciłam pisania, ale postanowiła pobawić się w grafika i zrobić kilka avków...
Oczywiście wiele mi brakuje do znanych nam tu artystek, ale co tam, pokażę wam te moje ,,dzieła'', a nuż się komuś przydadzą
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Ostatnio edytowany przez loose (2010-08-24 16:46:50)
Ładne avki jak na początek
W jakim programie graficznym je robiłaś? W PhotoScapie?
Ogólnie są bardzo ładne, tylko ja bym nie przesadzała z tymi napisami, bo one nie zawsze pasują
Mam nadzieję, że pokażesz coś jeszcze. Pozdrawiam
Anka niektóre osoby lubią z napisami, niektóre bez
będę się dostosowywać do was
Loose, witaj
Na avatarach się nie znam, ale też myślę, że początek udany. Z czasem każdy dąży do perfekcji, prawda?
Weeeeny życzę
Witam, Loose Co prawda nie jestem znawcą grafiki, ale podoba mi się
Jak na debiut, to fajnie. Jeśli pozwolisz, zabiorę pozycję 7 i 8
I zgodzę się z Anią, czasem napis nie pasuje do zdjęcia, dlatego można się ograniczyć do samej fotki.
I czekam na kolejne prace
Pozdrawiam.
Viv.
Lily oczywiście trening czyni mistrza
vivienn Skoro lubicie avki bez napisów, to postaram się takich jak najwięcej robić
nie ma problemu.
Loose, witamy w skromnych progach RTG
Wiesz, aż zrobię dla Ciebie wyjątek i skomentuję każdy avatar osobno
Av nr 1
To, że jakość grafiki jest słaba mówię od razu i to tyczy się wszystkich avów. Coś Ci się zepsuło, chociaż to nie wina formatu. Może masz ustawioną niską jakość. To trzeba od razu skorygować, bo nawet najpiękniejsze graficznie prace, przy złej jakości to katastrofa. Bu!
Wracając do tego avka: rozświetliłabym trochę, zmieniła czcionkę napisu i może kolor. Tu Balonówka! jest użyta jako ozdoba, więc musi tak potraktowana
Av nr 2
JAKOŚĆ! Do reszty zastrzeżeń nie mam Doradzać Ci w dobieraniu czcionek nie będę, bo nie jestem Aduśką, a ona jest w tym mistrzynią xD
Av nr 3
JAKOŚĆ! A poza tym, czy ja widzę tam jakąś wymyślną, lekko schowaną rameczkę? Jeżeli tak, to jest bu!
Av nr 4
JAKOŚĆ! Nie lubię tych efektów PhotoScape, są za bardzo typowe xD A TU Filip jest bardzo blady
Av nr 5
Kolejny efekt PhotoScape'a xD I zua czcionka! Loose!
Av nr 6
Czcionka Twoją zmorą Generalnie ten avek mi się nie podoba
Wyjątkowo.
Av nr 7
Gapię się i myślę, czy to jest ładne czy nie xD I twierdzę, że bez tej rami byłoby dużo lepiej.
Av nr 8
Jakby było bez tego napisu od razu bym go wzięła xD
Złoto rada na dziś i jutro: popracuj nad napisami i zrób coś, żeby jakość była dobra. Baa, ona ma być idealna!
Mam nadzieję, że nie zniechęciłam Weny życzę i pomysłów na nowe stfory!
Ś.
Kurcze Wkręętko nie sądziłam, że avy się tak od komórki do komórki bada
Jestem pełna szacunku, że masz takie czujne oko...
Amator jestem, ale się uczę
Czcionki mi się akuratnie te podobały, wydaje mi się, że w hmm 80% pasują
co do jakości ? To da się wyczarować, żeby lepsza była ?
Nie lubicie napisów, więc następna dostawa będzie pusta, żeby grymasów nie było xD
Dziękuję mimo wszystko, że poświęciłaś swój czas doceniam to
Mam nadzieję, że z czasem będę lepsza w tym grafikowaniu
Co do zniechęcania, to mnie nie tak łatwo zniechęcić
Ostatnio edytowany przez loose (2010-08-24 19:47:54)
Wiesz, da się, da i postaram się wyprawiać częściej takie analizy, bo... no, kurczę, ktoś musi
Najbardziej pasuje dwójeczkowa czcionka Ale ja wszystko mówię jak jest moim zdaniem, bo my tu wszyscy jesteśmy amatorami
Chyba, że kryje się gdzieś jakaś zawodowa graficzka?!
Jakość - widzę, że robisz w PhotoScape, więc pytam się ja Ciebie, czy masz coś takiego przy zapisie:
Ej, no! Nie chcemy pustej dostawy xD Zaraz wyjdzie, że żeby dogodzić sróbom, najlepiej nic nie robić xD Coś tam jednak pokombinuj, bo zmiana rozmiaru na 100x100 to mało
Ja sama staram się robić więcej, ale avki to nie moja "dziedzina"
Pozdrawiam!
Wkręętka NIE KRZYCZ
ładny plakacik zrobiłaś nawiasem mówiąc
Blondynka to nie znaczy, że głupia xDD Dzięki bo kurczak nie wiedziałam, że tą jakość to tylko przesunięciem trzeba poprawić
To teraz wiem...mam zrobić mniejsze avki niż 120x120, lepsza jakość i większość bez napisów chyba sprostam waszym oczekiwaniom
A ta czcionka - dwójeczka to pardąąąą nie za mała ? albo ja coś źle kumam
Jest dobrze xD Teraz czekamy na nową dostawę. Wybacz, że Ci się wbiłam, ale nie będę we "własnym dziale" śmiecić Claudia