Forum dyskusyjne miłośników serialu "BrzydULA"
Nie jesteś zalogowany.
nie jestgem pewna czy dobrze pamiętam bo miałam to rok temu, ale to chyba było tak, że zaczęło się od opisu obrazu... nie?
IMO to powinno być tak, że najpierw w czasie teraźniejszym autor opowiada o obrazie, później przechodzi do czasu przeszłego i opowiada zdarzenia z czasó drugiej wojny światowej. budowa jest przystosowana do tego, aby czytelnik automatycznie zaczął porównywać Michasia do Ikara...
nie jestem pewna czy o to chodzi, ale...
lady_garga napisał:
nie jestgem pewna czy dobrze pamiętam bo miałam to rok temu, ale to chyba było tak, że zaczęło się od opisu obrazu... nie?
IMO to powinno być tak, że najpierw w czasie teraźniejszym autor opowiada o obrazie, później przechodzi do czasu przeszłego i opowiada zdarzenia z czasó drugiej wojny światowej. budowa jest przystosowana do tego, aby czytelnik automatycznie zaczął porównywać Michasia do Ikara...
nie jestem pewna czy o to chodzi, ale...
Raczej o to bo też tak myślałam
Dziękuję bardzo
Hej,
Widzę, że miałaś taki sam temat z jakim ja teraz się męcze. Czy mogłabys powiedzieć mi jak odpowiedziałaś na pytanie ; ,, Jaką role zdaniem Stefana Żeromskiego miała odegrać w odrodzonej Polsce rewolucja naukowo techniczna''?
Witam!
Mam takowy problem Moi Drodzy: Mam napisać na polski kronikę tygodniową w sposób humorystyczny o swojej miejscowości, a problem jest taki, że nie mam bladego pojęcia jak zacząć i w ogóle co dalej zrobić. Może wie ktoś z Was jak to w ogóle zacząć i poprowadzić dalej. Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Dobry!
Bałgam, kochane wy moje pomóżcie myślę nad tym czytaniem ze zrozumieniem już drugi dzień i nic, czytałam ten tekst z 6 razy i nadal zero, a jutro polonistka będzie to sprawdzała każdemu w zeszycie
Linki do tekstu i pytań:
http://img825.imageshack.us/img825/9205/poloiz.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/8182/polo2i.jpg
Błagam, błagam pomóżcie. Będę wdzięczna do grobowej deski.
Z góry bardzo bardzo bardzo bardzo dziękuję
Dobra, zapytam się was, bo ja kompletnie nie mam żadnego pomysłu, a myślę już od piątku.
Nie chodzi mi to o napisanie za mnie opowiadania, tylko o sam pomysł. Jakieś wskazówki, czy cokolwiek innego. Proszę <3
Napisz opowiadanie z dialogiem, w którym ukarzesz zabawne lub niecodzienne perypetie spowodowane rozprzestrzenianiem się nieprawdziwej informacji. Swoją wypowiedź zacznij od słów Marka Twaina: "Dobre kłamstwo może przewędrować pół świata, zanim prawda wstanie z łóżka"